ProjectsSunray Visitors Center Photovoltaic Park

Sunray Visitors Center Photovoltaic Park

Date 2010

State Concept Design

Customer Sunray Italy s.r.l.

Area 

Category Office

Within the vast horizontal plane of this photovoltaic technological park it was necessary to identify a fulcrum for its promotion, aimed above all at the younger generations who more than others must face up to the diversification of energy sources and widespread reductions in levels of consumption.

An extremely innovative architecture in both its form and the casual succession of the materials employed.

For this reason the Visitors Center was designed as a single volume, constructed using “lightweight” technologies, that brings together all of the representative elements of new methods of collecting energy. They are then expressed, in terms of perception, in an observation tower overlooking the field of equiment.

Prev project Next project
Scroll up Drag View